DMACK angažoval Otta Tänaka, do WRC nasazuje tým s Fordem Fiesta RS WRC

Tänak se opět po roce vrací k DMACK | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Výrobce pneumatik, DMACK, vstupuje do WRC. Tým podepsal Otta Tänaka, který bude nastupovat v sezoně 2016 za DMACK World Rally Team.

Tým bude těsně spolupracovat s M-Sportem a nasadí Ford Fiesta RS WRC pro 28 letého jezdce do všech 14 soutěží MS v roce 2016. Cílem je poprvé v historii změřit své síly s továrními týmy Volkswagenu a Hyundai. Zároveň bude cílem týmu poměřit se s ostatními výrobci pneumatik - Pirelli a Michelin.

Tänak s Mölderem už za DMACK v roce 2014 jezdili ve WRC2 a vyhráli titul. V roce 2011 Tänak debutoval s pneumatikami DMACK na Rally Wales GB celkovým 6. místem. Pro DMACK představuje postup do WRC utvrzení závazku vůči WRC a první krok na cestě k zásobování továrního týmu. V týmu DMACKu tedy zřejmě skončil Fin Jari Ketomaa.

Vývojový tým DMACKu v září posílil Fiorenzo Brivio, který přišel od Pirelli. Značka s M-Sportem a Tänakem testovala ve Španělsku po soutěži MS dva dny, posádku čeká také test před Rally Monte Carlo, konkrétně hned na začátku prosince. 

DMACK postupuje do WRC, do všech soutěží nasadí Fiestu RS WRC pro Otta Tänaka | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

DMACK také bude i nadále nasazovat svůj tým do WRC - Drive DMACK - v týmu uvidíme Mariuse Aasena, který dostává šanci za volantem Fordu Fiesta R5 jako ocenění za titul v Drive DMACK Fiesta Trophy. Jeho týmovým kolegou bude Sander Parn. Zároveň i v roce 2016 bude ve spolupráci s M-Sportem pokračovat Drive DMACK Fiesta Trophy.

Ott Tänak se ke změně staví nadšeně: "Jsem velice nadšený tím, že se opět připojuji k DMACKu a jsem také extrémně motivovaný k pokračování v trvrdé práci a k tomu, abych se dostal blíže k vrcholu. Z roku 2014 máme spoustu pěkných vzpomínek, tým pracuje velmi tvrdě a já vím, že věci se od té doby posunuly ještě více kupředu. 

Měli jsme těžkou sezonu, ale rychlostu tu byla, teď máme mnohem více zkušeností z WRC, v budoucnu to bude jen lepší. Pro mě je to perfektní program, šance pomoci zlepšení DMACKu a je to také možnost ukázat moji výkonnost a výkonnost DMACKu. Už se nemohu dočkat, až odstartuji sezonu v Monaku," zakončil Estonec.

Otta čeká druhá sezona s WRC v řadě, celkově již třetí | foto: M-Sport/McKlein

Dick Cormack, výkonný manažer DMACKu, k projektu říká: "Na tomto programu, který je součástí našeho tříletého vývojového plánu, pracujeme už asi šest měsíců. Opravdu věřím, že kombinace M-Sportu a Otta je tou nejlepší platformou, která nám pomůže s vývojem našich produktů pro WRC a postará se o vedoucí časy na jednotlivých RZ, když k tomu bude příležitost.

DMACK má jasnou strategii pokusit se zabojovat o WRC titul v budoucnu a jedinou cestou, jak toho dosáhnout, je tvrdě se soustředit na vývoj produktu a zavázat se k úplnému WRC programu se správnými partnery, abychom ukázali naši výkonnost. Dnešek je tedy dalším krokem k dosažení našeho cíle, kterým je účast na vrcholu rallyové scény společně s Michelinem a Pirelli. Takže se už těším na skvělou sezonu 2016."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy