Meeke bude muset občas udělat místo Breenovi a Lefebvrovi

Meeke nepojede na všech soutěžích obeslaných Citroënem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kris Meeke nepojede na všech soutěžích, kterých se PH Sport s Citroëny DS3 WRC zúčastní. Citroën chce dát šanci mladíkům Craigu Breenovi a Stéphanu Lefebvrovi.

Kris Meeke nepojede všechny soutěže z částečného programu Citroënu pro letošní rok. Severní Ir na některých soutěžích uvolní své místo Craigu Breenovi a Stéphanu Lefebvrovi - cílem je zhruba stejný počet startů pro všechny jezdce: "Cílem je dát všem třem jezdcům zhruba stejný počet startů," prozradil Yves Matton pro 'Autosport'.

"Kris nepojede všechny soutěže, kterých se jako tým zúčastníme." Konkrétní plán na to, kdo v kterých soutěžích pojede nebo jaké soutěže vůbec Citroën obešle, Belgičan prozradit nechce. Zatím se vychází z toho, že Citroëny uvidíme na 10 soutěžích, avšak toto číslo se může změnit podle průběhu vývojových prací.

Starty se budou řídit postupem vývojových prací | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Kde pojedou jezdci je odvislé od našeho testovacího programu," přiznává Matton. Na Monte Carlu jeli Meeke a Lefebvre. Mladý Francouz získal páté místo, což byl velmi slušný výsledek. Ve Švédsku po boku Krise Meekea uvidíme druhého mladíka, Craiga Breena. Ve třetí DS3 WRC pojede Khalid Al-Quassimi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy