Sébastien Loeb Racing Team se bude prezentovat také ve WRC2

Sébastien Loeb v rámci lednové Rally Dakar | foto: Red Bull

Sébastien Loeb Racing Team se bude prezentovat také ve WRC2, kde bude jeho barvy hájit Francouz, Quentin Giordano.

Quentin Giordano si je dobře vědom, co pro něj tato šance znamená a proto ji chce maximálně využít. "Když jsem se doslechl, že tým pracuje na rallyovém programu, tak jsem Sébastienovi [Loebovi] ihned řekl, že u toho chci být. Už více než rok mě podporuje na testech. Kromě toho vím, jak tým pracuje na okruhových závodech. K věcem přistupují profesionálně a pečlivě a stejně tomu bude také v rallysportu," říká 29 letý Francouz z Nancy. 

Také Sébastien Loeb je přesvědčen, že Giordano představuje správnou volbu. "Quentin má výhodu v tom, že už v této kategorii má nějaké zkušeností. Už minulou sezonu a teď na Rally Monte Carlo dokázal, že v něm spočívá potenciál. Chceme s ním udělat další krok a dosáhnout dobrých výsledků. Rychlý je každopádně." Na úvodní soutěži letošního ročníku WRC2, Rally Monte Carlo, startoval Giordano v DS3 R5 připravené francouzským týmem PH Sport a v rámci WRC2 byl čtvrtý.

Cílem pro tuto sezonu je pro Francouze být do TOP5 celkového hodnocení. Také ve francouzském poháru nebude Giordano na startu chybět. Quentin Giordano s rallysportem začal v roce 2007 a odjel několik sezon ve francouzském značkovém poháru. V roce 2014 byl čtvrtý v JWRC. Vloni jezdil ve WRC2 a v Německu si vyjel dokonce podium.

Giordano pro zbytek sezony přesedne z Citroënu DS3 R5 do Peugeotu 208 T16. Čeká jej šest soutěží - Sardinie, Polsko, Finsko, Německo, Korsika a Velká Británie.

Tým Sébastiena Loeba se tedy pomalu rozrůstá - kromě tohoto programu ve WRC2 bude také v JWRC podporovat Terryho Folba, dále se bude prezentovat ve WTCC a Porsche Carrera Cupu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy