Neuville začal na Monte Carlu dobře, ve Švédsku chce pokračovat

Posádka Neuville/Gilsoul na trati Rally Monte Carlo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Vloni bylo pro mnohé velkým překvapením, když se po sobotní etapě dostal do čela Thierry Neuville. Belgičan byl jediným, kdo dokázal držet krok s továrními Volkswageny.

Thierry Neuville letošní sezonu s úplně novým vozem začal dobře, když na Rally Monte získal pěkné třetí místo. Teď by chtěl získat dobrý výsledek také ve Švédsku. "Na Švédsko mám velmi dobré vzpomínky, hlavně na loňský rok, kdy jsme bojovali o vítězství až do poslední speciálky a kdy jsme nakonec skončili na podiu," začal Thierry Neuville.

"Pro nás to byl dobrý výsledek, takže je jasné, že netrpělivě očekávám, až budu moci zápasit se zkouškami i letos, tím spíš s novým autem. S novou generací i20 WRC jsme měli dobrý start do sezony, když jsme se v autě zlepšovali den po dni."

Nová i20 WRC debutovala na Rally Monte Carlo poměrně úspěšně, jak se jí bude dařit ve Švédsku? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Vyhrát pár speciálek a získat podium v naší první soutěži s novým autem nám dává pocit velké hrdosti a očekávám, že budeme mít stejnou rychlost také ve Švédsku. Mohla by to pro nás být velmi rozhodující soutěž a já netrpělivě očekávám, až uvidím, co můžeme zvládnout," zakončil Belgičan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy