Breen chce obhájit vítězství na Circuit of Ireland

Craig Breen v barvách Citroënu ve Švédsku | foto: Citroën Racing

Po kanárském vystoupení Madse Ostberga míří k jednorázovému startu v ME v rally další jezdec z WRC. Craig Breen se pokusí obhájit svoje loňské vítězství na soutěži Circuit of Ireland.

I přes svůj vstup do WRC dostává Craig Breen šanci obhájit svoje loňské vítězství na domácí klasice - Circuit of Ireland. Irsko se letos jede jako teprve druhý podnik Mistrovství Evropy mezi 7. a 9. dubnem. Breen se letos ale (zcela pochopitelně) postaví na start za volantem vozu Citroën DS3 R5, který bude nasazovat severoirský tým Team DGM. 

"Můj program v MS má letos přednost, ale Circuit of Ireland je pro mě srdcovou záležitostí. Proto jsem se chtěl bezpodmínečně vrátit a opět se pokusit vyhrát," říká Craig Breen, který letos absolvuje vybrané soutěže ve WRC s Citroënem DS3 WRC, jehož starty má fakticky pod palcem tovární tým.

Breena jsme letos zatím mohli vidět pouze ve Švédsku, na Monte Carlu nebyl nominován a do Mexika se "nenominoval" celý Citroën Racing | foto: Citroën Racing

Ačkoliv se soutěž jede v Severním Irsku, tak Ir počítá se spoustou podporovatelů ze své domoviny, tedy jižnější části tohoto ostrova. "Moji kamarádi a podporovatelé z Waterfordu a okolí si také přáli, abych tuto rally jel a díky jejich podpoře je to možné. Miluji tuto rally! Má tak bohatou historii a mám rád skvělou trofej pro vítěze. Tu chci v Waterfordu získat i další rok," dodává jezdec, který jezdil vloni v ERC pro Peugeot. 

Jen dodejme, že Breen je letos už druhým pilotem z WRC, který se objeví na nějaké soutěži ERC. Při úvodní soutěži na Gran Canarii jsme do jeho nehody mohli sledovat Madse Ostberga na Fordu Fiesta.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy