Paddon: "Dvakrát po sobě jsem ještě nikdy nehavaroval" + video

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Hayden Paddon, tovární jezdec Hyundai, bere plně odpovědnost za včerejší nehodu na sebe. V Itálii havaroval už podruhé za sebou, v Portugalsku jeho auto dokonce lehlo popelem. Přitom v Argentině 29 letý jezdec slavil svoje první vítězství ve WRC

"Musel jsem spolknout hodně hořkou pilulku. Dvě soutěže po sobě vypadnout, navíc udělat takto hloupou chybu. OK, jsem si jistý, že nás to posílí. Musíme si sednout a projít si v klidu to, co se stalo. Musíme se z toho poučit, abychom byli silnější. Tohle ale není něco, co bych od sebe očekával, musíme se zlepšit," říká sebekriticky Hayden Paddon. 

'Kiwi' v pátek prvně udělal hodiny a v prachu poškodil zavěšení, i tak mu ale před RZ7 patřila 7. příčka. Jenže pak jeho den zakončila nehoda v poslední zatáčce zkoušky. "Je jasné, že jsem velmi zklamaný z takového konce soutěže," přiznal Paddon. Navíc jeho auto bylo dost silně poškozeno, a tak se do soutěže nemohl vrátit.

"Chtěli jsme mít odpoledne bez sebemenších problémů, které nás potkaly ráno. Měli jsme dobré tempo, ale na asfaltu jsme byli moc širocí v poslední zatáčce 7. rychlostní zkoušky. Auto spadlo do šotoliny vedle cesty a už jsem jej nedokázal zatočit. Pak už jsem byl pasažérem."

Paddon tak nebodoval ve 3 z 6 odjetých soutěží - v Portuglsku a Itálii havaroval, na Monte Carlu byl až 25. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy