V Čínské rally uvidíme Číňana ve voze WRC

Pojede Ma s Fordem? rozhodnutí zatím nepadlo... | foto: M-Sport/McKlein

Bývalý vývojový pilot F1, Ma Qing Hua, se na domácí Čínské rally odbude svůj debut ve voze WRC. Jeho vůz nasadí tým Adapta, který vede otec Madse Ostberga, Morten.

O tom, se kterým vozem Číňan pojede, zatím nebylo rozhodnuto. Morten vyjednává s M-Sportem, Hyundai i Citroënem o tom, která z těchto tří značek by byla schopna poskytnout vůz pro tuto rally. Ma je sice skvělým okruhovým jezdcem, nicméně rally pojede poprvé. 

Adapta i z tohoto důvodu plánuje rozsáhlý testovací program před soutěží: "Už na tom pracujeme nějakou dobu. Zatím ještě nejel žádnou rally, proto s ním potřebujeme všechno projít. Naučíme ho používat rozpis - půjde o stejný způsob, jaký používá Mads. Ten je přímočarý a používá stupňů. Pak uděláme nějaké testy s vozem R5 ve Skandinávii. 

Následně se přesuneme do Evropy na asfalt. Je zřejmé, že s vozem dokáže jezdit rychle, má talent. Jsem si jistý, že si rychle na rally zvykne," říká Morten Ostberg. Ma si vyzkoušel vůz F1 v pěti volných trénincích v sezonách 2012 a 2013 u týmů HRT a Caterham.

...možností je také Hyundai nebo Citroën | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Následně jezdil za Citroën ve WTCC, jenže před letošní sezonou došlo k rozhodnutí redukovat program značky ve WTCC. Francouzská značka se rozhodla pro WRC. Díky tomu Číňan a Sébastien Loeb ztratili svá místa u továrního týmu. V poslední době jsme Ma mohli vidět ve Formuli E se Super Aguri.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy