Citroën pojede také ve Finsku, kdo usedne do DS3 WRC?

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Citroën Racing

V Polsku se za volant vozů Citroën DS3 WRC posadí dvojice mladíků Stéphane Lefebvre a Craig Breen. Dnes bylo oznámeno, že se Citroën představí také ve Finsku.

Tým Abu Dhabi Total World Rally Team do Finska přiveze tři auta, do kterých usednou Kris Meeke, Craig Breen a Khalid Al-Quassimi. Meeke se do WRC zapojí poprvé od Portugalska, kde vyhrál svoji druhou soutěž v kariéře jezdce MS. 

Pro Breena půjde o třetí start s Citroënem v tomto roce. Ve WRC se poprvé letos představil ve Švédsku, o tomto víkendu jej čeká start v Polsku a poté bude následovat také Finsko. Ir už ve Finsku zkušenosti s vozem WRC má - v roce 2014 jel s Fordem Fiesta RS WRC. Na tehdejší start ale Craig nevzpomíná v dobrém, když si po jednom z doskoků poranil záda a musel vzdát.

Třetí auto 'továrního' týmu bude po tratích vodit Khalid Al-Quassimi. I pro něj se bude jednat o třetí soutěž roku. Ve Finsku navíc uvidíme další dva Citroëny DS3 WRC v soukromých rukou. Již dříve avizoval svůj start ve Finsku Marcos Ligato, který se stejným vozem v Argentině vyjel skvělé 7. místo. K němu se přidá také jeho krajan José Alberto Nicolas, který jel s DS3 WRC rovněž v rámci Rally Argentina (19. místo).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy