Ogier dostává dalšího spojence - také Walter Röhrl je proti čištění trati

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Walter Röhrl se zapojil do probíhající debaty o pravidle, které určuje startovní pořadí do jednotlivých etap v MS. Podle tohoto pravidla totiž musí Sébastien Ogier jako vedoucí muž průběžné tabulky čistit trať první dva dny soutěže.

"Pokud by bylo něco podobného za mých časů, pak bych Vám něco řekl!" reaguje legenda MS v automobilových soutěžích, Walter Röhrl, poměrně podrážděně na téma 'startovní pořadí'. Mistr světa z let 1980 a 1982 totiž stále poměrně pečlivě sleduje dění ve WRC.

I k němu se tak donesla kritika současného stavu ze strany Sébastiena Ogiera. "Jednoduše je to nefair a Ogier má s tím, co říká, jednoznačně pravdu. Smekám před ním klobouk. Přijde mi zvláštní, že média a činovníci nechápou, co jim říká. Mohu jenom doufat v to, že se už brzy něco změní," pokračuje Walter.

Ogierovo vítězné tažení šampionátem se sice zastavilo, nicméně k titulu má stále nejblíže | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jak by řešil Röhrl, který byl na vrcholu své kariéry zhruba před 30 lety, podobnou situaci? Tedy když by on musel jezdit na trati jako první: "Jednoduše losujme startovní pozice. Pak už nebude o čem diskutovat."

FIA momentálně řeší, jak situaci vylepšit. Během léta by měla studovat různé možnosti a na zasedání v září bychom se mohli dočkat definitivního rozhodnutí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy