Citroën příští rok nasadí pouze dva vozy, do druhé C3 WRC chce Neuvillea

Citroën C3 WRC | foto: Citroën Racing

Citroën nasadí do sezony pouze dva tovární speciály C3 WRC. Cílem francouzské značky je doplnit již dříve oznámeného Krise Meekea současným jezdcem týmu Hyundai, Thierrym Neuvillem.

Francouzská značka začala testování nového vozu v dubnu a má za sebou již několik testů. Trojice Kris Meeke, Stéphane Lefebvre a Craig Breen jezdila s Citroënem C3 WRC na šotolinových tratích na jihu Francie, v Portugalsku a ve Finsku. Současně s tím nasazuje Citroën vozy DS3 WRC s podporou PH Sportu i do letošního šampionátu.

Ve Finsku pojede s Citroënem Kris Meeke a Craig Breen, v Číně pak uvidíme jenom jeden Citroën s Krisem Meekem. Tým tak obsadí dva z následujících třech podniků WRC.

Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, prozradil, že jeho tým nasadí v příštím roce pouze dva vozy C3 WRC - tedy o jeden méně než Volkswagen a Hyundai. Zatímco Volkswagen bude pokračovat s největší pravděpodobností se současnou trojicí jezdců (Ogier-Mikkelsen-Latvala), Hyundai má smlouvu pro příští sezonu pouze s Haydenem Paddonem. 

Matton chce Neuvillea
Zatímco jeden jezdec byl již oznámen (Kris Meeke), druhý zůstává stále nejasný. Yves Matton chce, aby i druhý jezdec byl schopný bojovat o vítězství v soutěžích MS. Tím má být současný jezdec Hyundai, Thierry Neuville. Podle některých zpráv má Neuville, který u Citroënu začínal svoji kariéru ve WRC, v úmyslu před příští sezonou z Hyundai odejít.

Uskuteční se návrat Neuvillea do Citroënu? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Neuvilleovi nevyšla druhá půlka loňské sezony, také začátek letošní sezony nebyl vůbec povedený. Právě to mělo být důvodem špatných vztahů mezi Neuvillem a manažerem týmu Hyundai, Alainem Penassem. Pokud by se Citroënu podařilo získat Neuvillea, pak by mladíci Lefebvre a Breen měli cestu do továrního týmu zavřenou.

Na druhou stranu, podle francouzských médií, má PH Sport pokračovat i příští rok s Citroëny DS3 WRC. To by mohlo v případě přestupu Neuvillea zaručovat možné starty Breena a Lefebvra i v příštím roce. Podle zpráv z Finska má však do Citroënu nakročeno další nadějný mladík, konkrétně Teemu Suninen. Jeho manažer má být v pokročilé fázi jednání s francouzskou značkou.

Asfaltové testy C3 WRC
Mezitím tovární tým pokračuje s testy nového stroje. Aktuálně chce urychlit vývoj a to jak na asfaltu i na šotolině. Debut nového vozu proběhne za 6 měsíců na Rally Monte Carlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy