Toyotu opouští technický ředitel Yarisu WRC, Michael Zotos

Toyota Motorsport GmbH | foto: Toyota Motorsport GmbH

Toyota se musí vyrovnat se ztrátou svého technického ředitele, Michaela Zotose. Médiím to oznámil Jarmo Lehtinen, který však hned ubezpečil, že jej v týmu dokáží nahradit.

Dosavadní technický ředitel projektu Toyota Yaris WRC, Michael Zotos, odchází z týmu Toyota Gazoo Racing. Tým neoznámil žádný důvod, proč k jeho odchodu došlo. Zřejmě však nefungovala spolupráce mezi ním a šéfem projektu, Tommim Mäkinenem. Přitom do návratu Toyoty do WRC již zbývá pouze 6 měsíců.

Odchod Zotose potvrdil sportovní ředitel týmu, Jarmo Lehtinen. Bývalý navigátor Mikko Hirvonena však řekl, že šlo o společné rozhodnutí, se kterým souhlasily obě strany. Podle Fina tato událost nebude mít na práci týmu vliv. 

"Naší filozofií vždy bylo, abychom měli silné jádro týmu. To se stará o práci technického ředitele. Neexistuje jedna osoba, která by celý projekt vedla. Museli jsme rozdělit oficiální posty a pozici technického ředitele dostal Michael. Jeho odchod tedy není žádné drama. 

Není to ale ani nic příjemného, protože jsme s jeho prací byli spokojení. Nemám ale strach o to, že by se všechno neurovnalo," řekl Lehtinen. Zotos se s Mäkinenem znal z dob, kdy spolu spolupracovali u Prodrivu, proto jsou (zřejmě) vzájemné neshody poměrně překvapivé.

Zotos je již třetím člověkem, který už z Toyoty před samotným vyjetím vozu na tratě MS odešel. Toyota Yaris by měla v příštím měsíci vyjet už také na asfalt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy