Wilson: Tänak je budoucím vítězem, brzy bude znovu bojovat o vítězství

Tänak, Ott - Mölder, Raigo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Podle Malcolma Wilsona předvedli Ott Tänak a Raigo Mölder o víkendu v Polsku absolutně fantastický výkon. Brit věří, že si Estonci zasloužili stanout na nejvyšším stupínku, ze kterého je srazila velká smůla. I tak se zanedlouho do boje o vítězství zase zapojí, věří Malcolm.

Jezdec týmu DMACK WRT vedl většinu soutěže. Během soutěže zajel se svým Fordem Fiesta RS WRC devět nejrychlejších časů a byl velmi blízko zisku svého prvního vítězství ve WRC. Až defekt pravé přední pneumatiky na předposledním testu jej srazil na druhé místo.

M-Sport mohl vyhrát soutěž WRC poprvé od Walesu 2012. Malcolm Wilson si z Polska odvezl hlavně pozitiva - Ford Fiesta RS WRC je stále schopný bojovat s Volkswageny Polo R WRC a Hyundai i20 WRC. 

"Být tak blízko, umíte si předtavit, jak je celý tým zklamaný. Ale to je rallysport a my to musíme akceptovat. Ott a Raigo [Molder] byli tento víkend absolutně fantastičtí a zasloužili by si být na nejvyšším stupínku na podiu. Tento víkend jim to nevyšlo, ale vědí, že na to mají a vrátí se zpět," říká Malcolm Wilson."Ott je budoucí rallyový vítěz a dokázal, že Fiesta [RS WRC] je rallyový vítěz také," zakončil Malcom.

Tänak letos získal první vítězství v RZ, první podium a také nejlepší celkový výsledek v soutěži WRC pro gumy DMACK | foto: M-Sport/McKlein

To Dick Cormack, výkonný ředitel společnosti DMACK, řekl, že víkend v Polsku byl "bodem zvratu" pro britsko-čínského výrobce pneumatik a i přesto, že o vítězství přišli ironicky díky defektu, tak DMACK získal svůj nejlepší výsledek ve WRC a také první podium ve WRC. "Určitě to byl víkend, který by si každý v DMACKu měl zapatovat. Bojovali jsme na této úrovni a tento výsledek je pro nás opravdovým bodem zvratu. Ott a Raigo tento víkend svou rychlostí každého ohromili a výsledek pohání náš entuziazmus dosáhnout až vrcholu."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy