Velký návrat slavné řecké Acropolis do WRC?

V Řecku jsme už MS neviděli nějaký ten pátek... | foto: Ford Motor Company

V Řecku se poslední tři roky jelo pouze ERC, teď se ale nechali řečtí organizátoři slyšet, že by se příští rok chtěli vrátit do WRC.

Za koncem Řecka ve WRC stály finanční potíže místních organizátorů. Jenže pro letošek změnila řecká rally své sídlo (odchod z Loutraki) a region Lamia by byl ochoten místní soutěž podpořit více tak, aby se dostal zpět do WRC.

"Řecká automobilová federace společně s podporou regionu Lamia, který má teď na starosti organizaci závodu Rally Acropolis, doručili FIA přihlášku řecké soutěže do MS v roce 2017.

Dle navrhovaného programu by soutěž měla 4 dny. Harmonogram nově zahrnuje zkoušky v centrálním Řecku a centrum soutěže by bylo situováno okolo Atén. Servis by mohl být na olympijském stadionu nebo by zde mohla být, jako před 10 lety, divácká speciálka.

Jaromír Tarabus na trati Rally Acropolis | foto: Petrů, Josef

Změny v tecnických pravidlech, které do MS 2017 přinášejí nové kvalitní vozy, a angažování dvou dalších značek (Citroën Racing a Toyota Gazoo Racing) by této instituci měly dát nový život. Není náhodou, že se dle různých zvěstí o návrat do šampionátu uchází až deset zemí, FIA by měla rozhodnout před koncem října," stojí v pondělním oznámení pořadatelů Řecké rally. 

Problém tak vzniká s počtem soutěží, protože už letos je v kalendáři 14 soutěží, což nelibě nesly i některé tovární týmy, natožpak soukromníci. Je tedy dost nepravděpodobné, že by se příští rok jelo 15 podniků. Jedinou možností je, že by se vyškrtla některá ze současných soutěží (spekuluje se o Polsku nebo Sardinii, Italská rally se ale dle jiných zvěstí má přesunout z ostrova na pevninu, ale v Itálii by se mělo jet i nadále).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy