Jost Capito oznámil, že po Německu končí v čele VW Motorsport

Jost Capito stál za úspěchy VW ve WRC | foto: FIA

Rally Deutschland je poslední soutěží Josta Capita v roli šéfa týmu Volkswagen Motorsport. Na konci srpna opustí Hannover a zamíří do McLarenu do Formule 1.

V rámci Německé rally bylo oznámeno, že 31. srpen bude posledním pracovním dnem Josta Capita v čele týmu Volkswagen Motorsport. Poté odchází do Formule 1 k týmu McLaren. Kdo bude jeho nástupcem v hannoverském týmu, to zůstává zatím nejasné. Jméno nového sportovního šéfa Volkswagenu bychom se měli dozvědět až po závodu v Německu.

Díky odpadnutí Rallye China (původně se mělo jet od 9. do 11. září) z kalendáře bude mít nástupce Capita dost času na to, aby si na svoji novou práci dostatečně zvyknul. Další soutěží totiž bude Rally de France na Korsice, která se jede od 30. září do 2. října. 

Takto slavil Capito (u levého předního kola) s týmem vítězství Mikkelsena v Polsku | foto: HaJ, RallyZone.cz

K vypadnutí Čínské rally z kalendáře se Capito ještě krátce vyjádřil: "Věřím, že každý byl připraven a rád za to, že přijedeme do Číny. Náš týmový manažer, Sven Smeets, už se byl na místě podívat a měl pozitivní pocit. Počítali jsme s dobrou soutěží, ale pokud je region takto těžce postižen, pak je odřeknutí správné. Není ale žádný důvod proto, aby se příští rok do Číny nejelo. Myslím, že by soutěž měla zůstat v kalendáři."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy