Ott Tänak získal významné ocenění - je jezdcem roku!

Ott Tänak se dočkal ocenění jezdec roku | foto: M-Sport/McKlein

Ihned po ukončení soutěže v Coffs Harbour se špičky WRC přesunuly do Sydney, kde proběhl galavečer k ukončení letošní sezony. Jezdcem roku se stal Ott Tänak, který letos jezdil s podporou pneumatikářské značky DMACK a několikrát prohnal špičky WRC. Mezi spolujezdci se prosadil Nicolas Gilsoul.

Ott Tänak může slavit. Fanoušci rallysportu z celého světa jej zvolili jezdcem roku. Mezi spolujezdci vyhrál Nicolas Gilsoul, který naviguje v MS Thierryho Neuvillea. 

Šéf VW Motorsport, Sven Smeets, převzal zvláštní cenu pro svůj tým za to, že dokázali získat titul mezi týmy hned čtyřikrát v řadě za sebou. Slavnostního večera se nezúčastnil Sébastien Ogier, který chce v nejkratším čase otestovat Ford od M-Sportu (některé zdroje uvádějí, že si vyzkouší i Citroën a Toyotu).

Během akce také došlo k vyhlášení pochromovaného Fordu Fiesta RS WRC Lorenza Bertelliho za "WRC 6 zbarvení roku". Vzhledem k tomu, že každý sponzor MS v rally mohl udělit svoji trofej, tak bylo gesto Sébastiena Ogiera, který v Polsku vzal na svá ramena Otta Tänaka poté, co Estonec jen těsně prohrál soutěž díky defektu na předposlední zkoušce, oceněno titulem Michelin-Magic-Moment. To výrobce hodinek, společnost, Certina ocenila nezapomenutelnou jízdu Haydena Paddona na Power Stage v Argentině, po které si připsal svoje první vítězství ve WRC. Výrobce dronů, společnost DJI, zase ocenila skok Andrease Mikkelsena na Fafe v Portugalsku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy