Ogierovi se zavírají další dveře: U Citroënu do sestavy sahat již nechtějí

Citroën C3 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sébastien Ogier si přál vyzkoušet během testu také Citroën C3 WRC, avšak Francouzi svému krajanovi zavřeli dveře a neumožnili mu bez platné smlouvy usednout do jejich vozu. Teď se navíc rozhodli, že svoji sestavu již měnit nebudou.

Čas, který zbývá do zápisu týmů do MS 2017 ubíhá velmi rychle. Termín je 16. prosince. Jak však ukazují různé příklady z minulosti, je FIA v tomto ohledu poměrně shovívavá. Například před sezonou 2016 se tým Malcolma Wilsona do MS zapsal až zkraje ledna 2016, nikoliv už v prosinci 2015. 

U Citroënu se neočekávají žádné změny. Francouzi nominují jako hlavního jezdce, který musí odjet všechny závody, Krise Meekea. Toho doplní Stéphane Lefebvre a Craig Breen. Oba mladíci se budou muset ze začátku střídat o druhou C3 WRC, od Korsické rally (pojede se v dubnu) bude pak k dispozici třetí C3 WRC.

Citroën C3 WRC během testů | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Oficiální představení týmu proběhne v Abu Dhabi 21. prosince. Vzhledem k daným okolnostem je tedy velmi nepravděpodobné, že by se v týmu přeci jen nakonec objevil Sébastien Ogier jako jezdec pro sezonu 2017. 

Čtyřnásobný mistr světa sice měl s týmem Citroën Racing jednat, avšak tolik požadovaný test C3 WRC se nakonec neuskutečnil. To potvrzuje i šéf týmu, Yves Matton: "Kromě něj jsme nemluvili s žádným jiným jezdcem z MS."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy