Latvala popírá zprávy, podle kterých nešlo s Ogierem u VW vyjít

Latvala, Jari-Matti | foto: Volkswagen Motorsport

Jari-Matti Latvala popřel zprávy finských médií, podle kterých byla spolupráce se Sébastienem Ogierem u týmu Volkswagen v loňské sezoně k nevydržení. Podle zprávy, která vyšla v úterý ve Finsku, měl Ogier odmítat s Latvalou sdílet informace o voze.

Podle Jariho-Mattiho Latvaly jde o nepravé informace: „Tohle jsem nikdy neřekl. Nikdy jsem neřekl, že Seb odmítal sdílet informace po testu. Jde o špatný překlad. Dost mě to zklamalo, protože není mým stylem hovořit o týmových věcech na veřejnosti. Chtěl bych se tímto omluvit Sebovi i týmu za zklamání, které to vyvolalo.

Oni mě ale znají dost dobře na to, aby věděli, že jsem tohle neřekl,“ řekl Latvala. Jezdec Toyoty mluvil v rozhovoru, ze kterého pochází překroucené výroky, o tom, jaké to bylo u týmu Volkswagenu, jaká byla spolupráce se Sébastienem Ogierem a jak se to lišilo od spolupráce s Mikko Hirvonenem u Fordu.

„Když jsem byl u Fordu, tak MS dominoval Sébastien Loeb. Mikko a já jsme museli spolupracovat, abychom jej porazili. Nemohli jsme si každý ‚stavět jen na svém‘. Když jsem přišel k Volkswagenu, tak to bylo jiné. Nebyl tam nikdo, kdo by mi pomohl porazit nového Sébastiena.

Latvala na cestě za 2. místem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Když jste ve stejném týmu se čtyřnásobným mistrem světa, tak jste sám. Musel jsem se proti němu snažit bojovat různými způsoby, jinou filozofií. Tohle jsem řekl.“ V týmu Toyota mu práce daleko více připomíná spolupráci u Fordu: „Teď jsem se vrátil ke spolupráci s Juhem, oba se snažíme porazit Sébastiena. Je to více, jako to bylo u Fordu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy