Latvala: Nevyhrál jsem titul, protože jsem se snažil kopírovat Ogiera

Dočká se u Toyoty Latvala titulu? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jari-Matti Latvala s odstupem času přiznává, že se u Volkswagenu až moc snažil kopírovat Sébastiena Ogiera a jeho styl. Sezona 2016 byla pro Fina nejhorší za dobu, co jezdí v továrním týmu. Na Francouze ztratil propastných 156 bodů

Podle Latvaly byl vlastně Ogier jeho největším problém u týmu Volkswagen. "Všechno se kazilo a já byl u Volkswagenu v jiné situaci," říká Jari-Matti Latvala pro Autosport. "Nevyhrál jsem [titul], protože jsem se snažil kopírovat Sébastiena Ogiera. 

Byl jsem tak zmatený z mého jezdeckého stylu, že jsem se snažil všechno dělat jako on, pořád. Díval jsem se na data od mých inženýrů a sledoval, jak on používá brzdy - snažil jsem se všechno změnit a dělat to stejně [jako Ogier]. Dokonce jsem měl stejnou brzdovou podporu pod pedálem jako on."

Kopírování Ogiera u Volkwagenu k ničemu nevedlo | foto: Volkswagen Motorsport

"Na konci loňského roku jsem byl zmatený, všechno bylo tak složité. Prostě jsem si nevěděl rady a říkal si: 'Jak mám řídit?'. Zkusil jsem všechno. Zkusil jsem okopírovat to, co dělá Seb, a to je ten důvod, proč jsem, když jsem byl u Volkswagenu, neměl šanci," přiznává své problémy u německého týmu Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy