Citroën a Hyundai jsou proti homologaci Pola R WRC

Pola WRC 2017 se tedy na tratích šampionátu WRC 2017 zřejmě nedočkáme | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Výrobci ve WRC mají různé názory na to, jestli pomocí výjimky umožnit Volkswagenu homologovat svoje Polo WRC 2017, ačkoliv německý tým v MS v rally už nepůsobí v roli výrobce a nemá zde svůj tým.

Dle pravidel FIA není udělení této výjimky automatické a bude moci být provedeno pouze tehdy, pokud by s tím neměly problémy ostatní registrovaní výrobci. Reakce ostatních výrobců jsou ale smíšené. 

Jaký názor na situaci má Citroën"Účasti dalších vozů v šampionátu WRC jsme naklonění, ale je důležité, že všichni výrobci musí respektovat nějaká omezení a být féroví vůči všem ostatním týmům. FIA tedy musí zaujmout postoj a garantovat tuto situaci."

M-Sport k situaci žádné prohlášení nevydal a ani respektovanému novináři, Martinu Holmesovi, se šéfa týmu, Malcolma Wilsona, nepodařilo zastihnout. 

Volkswageny na světových tratích zřejmě jen tak neuvidíme | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Za tým Hyundai se k situaci vyjádřil a negativní postoj vůči této výjimce zaujal šéf týmu, Michel Nandan: "Výrobci se musí zavázat k celému šampionátu, aby mohli soutěžit a pokud VW nastoupí jen k několika závodům, tak [jejich] jezdci budou brát body ostatním, i když nebudou moci skórovat body pro výrobce. Vloni jsme měli podobnou situaci s Citroënem a VW bylo proti tomu a teď žádají to stejné."

Za Toyota Gazoo Racing jednal samozřejmě jeho šéf, Tommi Mäkinen, že Toyota by neměla žádný problém s homologací speciálů VW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy