Citroën má problémy s C3 WRC. Co jezdce trápí?

Citroën C3 WRC v rychlé levotočivé zatáčce | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Už po Monte Carlu někteří začali vyslovovat své obavy, po Švédsku je to však jasné. Citroën má problémy se svoji C3 WRC. Problémy přiznali samotní jezdci.

Po svém osmiminutovém výletu mimo trať Kris Meeke řekl: "Bylo to docela zvláštní. Hned od první zatáčky toho testu jsem s vozem bojoval. V první zatáčce jsem měl velký, opravdu velký, moment. Šlo o levotočivou zatáčku nahoru do kopce.

Nemohl jsem udržet zadek auta ve stopě. Uvědomil jsem si to a jenom jsem se snažil udržet svoji pozici, kterou jsem měl. Nechtěl jsem udělat něco stupidního, ale pak v lehké pravé přes horizont se mi utrhl zadek auta a otočil jsem se o 90° v nájezdu do levotočivé zatáčky a bylo po všem," řekl jezdec Citroënu.

"Každý kilometr bereme jako test a poznání nového auta. Uvidíme, co se stane zítra [v neděli]," řekl Meeke. Jenže v neděli už novinářům neřekl nic. Týmový kolega, Craig Breen, na tom nebyl o nic lépe, avšak jemu se podařilo auto udržet na cestě: "Bojuji s tím, abych dostal dobrý pocit ze zadku auta.

Jezdci Citroënu musí bojovat s nepředvídatelnou zádí C3 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Nemůžu ho udržet ve stopě a připravuje mi to dost strašidelných momentů. Na některých zkouškách to není tak špatné a zvládám to, ale na jiných Vás to prostě dostane. Bojím se toho, abych neudělal něco hloupého." Meeke s C3 WRC havaroval čtyřikrát během tří týdnů (počítají se do toho i testy).

Na konci soutěže Brit řekl: "Tým má ještě hodně práce". S tím souhlasí i jeho Irský kolega: "Máme ještě trošku práce, ale věřím klukům v továrně. Toto auto má velký potenciál a myslím, že s ním můžeme dosáhnout velkých věcí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy