Citroën se třemi C3 WRC už od Korsiky

Citroën připraví poprvé tři speciály C3 WRC na Korsiku | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Citroën poprvé nasadí tři speciály C3 World Rally Car už od Che Guevara Energy Drink Tour de Corse, která se jede příští měsíc.

Na úvodních dvou soutěžích kalendáře nasadil Citroën Total Abu Dhabi WRT jen dva speciály C3 WRC. Třetí tovární jezdec vždy pilotoval starší DS 3 World Rally Car. Za volantem C3 WRC se na obou podnicích samozřejmě objevila jednička týmu, Kris Meeke. O druhou C3 WRC a DS 3 WRC se dělili Stéphane Lefebvre (Monte Carlo) a Craig Breen (Švédsko). 

Zkušenosti s C3 WRC v ostrém tempu už mají všichni tři jezdci, výsledky zatím moc neoslňují | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Na třetí soutěži roku, Rally Mexiko, se za volanty C3 WRC představí dvojice Meeke a Lefebvre, Breen pojede pouze seznamovací jízdy. Na další soutěži kalendáře, Rally Tour de Corse (6. - 9. dubna), už tým ale nasadí tři speciály C3 WRC. Pak MS v rally zamíří do Argentiny, kde budou C3 WRC logicky opět jen dvě (auta v Americe mezi těmito soutěžemi zůstávají a do Evropy se nevrací, na Korsice se tedy pojede s jinými speciály), za jejich volanty pak bude Meeke a Breen (Lefebvra čekají pouze seznamovací jízdy). Ve zbytku sezony by se pak už na všech soutěžích měly objevit 3 speciály C3 WRC.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy