Paddon pojede Rally San Remo s Hyundai i20 R5

Paddon, Hayden | foto: Hyundai Motorsport

Od 30. března do 1. dubna, tedy týden před Tour de Corse, se jede v Itálii neméně slavná soutěž, která však již nějakou dobu, bohůžel, není součástí MS. Rally San Remo si však pořád udržuje dobrou pověst, letos se na její start postaví Hayden Paddon s Hyundai i20 R5.

Haydenu Paddonovi chybí ve srovnání s jeho konkurenty zkušenosti na asfaltu. Tento nedostatek se pokusí jezdec z Nového Zélandu řešit například na Rally San Remo. Pojede pochopitelně s Hyundai i20 R5.

Čeká na něj pěkná konkurence - kompletní italská špička. Největšími favority jsou Paolo Andreucci (208 T16), který jede s podporou Peugeotu Italie, a nebo Umberto Scandola (Fabia R5), ten má zase podporu Škoda Italia. Další jezdci s vozy R5, kteří pomýšlejí na špici, jsou Alessandro Perico a Andrea Nucita (Škoda Fabia R5), Simone Campedelli (Ford Fiesta R5) nebo Elwis Chentre a Gabriele Ciavarella (Hyundai i20 R5).

Paddon se má na asfaltu ještě co učit, proto jede do Itálie | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Hyundai Motorsport do Itálie doveze i druhý tovární vůz, za jeho volantem bude sedět Korejec Chewon Lim. Ten se dostal do programu továrního týmu a minulý týden si vyzkoušel soutěž s i20 R5 v Německu. Na závěr dodejme, že na účastníky 76. Rally San Remo čeká 176 ostrých kilometrů rozdělených do 2 dní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy