Neuville: Letošní titul ještě neodepisuji

Bude moci letos Thierry Neuville bojovat o titul? | foto: Hyundai Motorsport

I přes dvě promeškaná vítězství z úvodních dvou podniků letošní sezony Thierry Neuville stále věří, že se letos může ještě stát mistrem světa. Určité zlepšení Belgičan samozřejmě předvedl posledně v Mexiku, kde dojel třetí.

Thierry Neuville byl na úvodních dvou soutěžích letošního WRC, tedy na Monte Carlu a ve Švédsku, jasně nejrychlejším pilotem, pak ale přišly smolné chyby a naděje na vítězství v obou soutěžích se rozplynuly. A to byl Belgičan v dané chvíli vždy ve vedení soutěže. V Mexiku Thierry nejrychlejší sice nebyl, ale alespoň trochu mu mohlo zlepšit náladu celkově třetí místo. 

"Bylo důležité, že jsem mohl vzít několik bodů Ogierovi, Latvalovi a Tänakovi [na Power Stage na Monte Carlu a ve Švédsku]. Titul je stále možný. Na každé rally může člověk získat až 30 bodů a já teď ztrácím [na vedoucího] 38 bodů," řekl Thierry Neuville pro wrc.com. Aby mohl pomýšlet na vítězství, tak už se samozřejmě nesmí Thierry dopustit chyb podobných těm z Monte Carla a Švédska. S výkony své i20 Coupé WRC je ale Thierry spokojen: "Mnoho věcí jsme udělali správně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy