Neuville brzdí vysoká očekávání: V Argentině jsem nikdy nebyl rychlý

Thierrymu Neuvilleovi to v Argentině zatím moc nešlo, podaří to letos zlomit? | foto: Red Bull

Ačkoliv na šotolině je Thierry Neuville samozřejmě jako doma, tak v Argentině se mu nikdy až tak moc nedařilo. Ze svých pěti startů na tomto podniku nedokázal Belgičan vytěžit lepší výsledek než třikrát páté místo.

Thierry Neuville si je moc dobře vědom svých slabin na tomto povrchu, ale i tak tovární pilot týmu Hyundai doufá, že by mohl navázat na svůj dobrý rytmus z Korsiky. Z Argentiny by si tak mohl odvést slušný bodový příděl.

"Výsledek z Tour de Corse je ještě v naších duších čerstvý a my bychom si chtěli tento feeling uchovat. Argentina představuje kompletně odlišnou výzvu ve srovnání s Korsikou. My se ale budeme snažit předvést to nejlepší, abychom si pohlídali naši dynamiku v šampionátu dalším dobrým výsledkem," říká Thierry Neuville.

Minulou soutěž Thierry Neuville vyhrál | foto: Red Bull

"Rally v Argentině je pravděpodobně tou nejtvrdší rally v roce. Je to rally, kde musíte být v určitých ohledech extrémně opatrní. Terén nesedí úplně perfektně mému jezdeckému stylu. Nikdy se mi na této rally nepodařilo být opravdu rychlý. I tak se ale letos už nemůžeme dočkat, až vyrazíme s našim Hyundai i20 Coupe WRC. Myslím, že s tímto autem v těchto podmínkách máme větší výkonnost a tak bychom to mohli mít pohodlnější," zakončil Neuville.

A jak se Belgičanovi v Argentině dařilo, zde je přehled jeho dosavadních startů:
2016 : Hyundai i20 WRC (6. místo)
2015 : Hyundai i20 WRC (výpadek)
2014 : Hyundai i20 WRC (5. místo)
2013 : Ford Fiesta RS WRC (5. místo)
2012 : Citroën DS3 WRC (5. místo)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy