Sébastien Loeb bude testovat Citroën C3 WRC

Loeb jezdí v posledních letech už za Peugeot | foto: Red Bull

Devítinásobný mistr světa v rally, Sébastien Loeb, se vrátí ke značce Citroën v rámci testu. Francouz bude testovat aktuální speciál, Citroën C3 WRC.

Alsasan bude testovat C3 WRC na asfaltu už v příštím týdnu. Loeb jel naposledy v MS v roce 2013, takže si také poprvé vyzkouší novou generaci aut WRC. Citroën požádal svého bývalého jezdce o rady a názor na nový stroj.

„Se vznikem PSA Motorsport vznikl jeden silný tým. Mohu využít své zkušenosti při testu Citroënu C3 WRC a zároveň zvládat svůj program s Peugeotem v rallycrossu a také vytrvalostních soutěžích. Už se nemohu dočkat, až usednu za volant nového WRC.

Do WRC Loeb usedá v posledních letech spíše se svou manželkou, Severine, na regionálních soutěžích | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Bude zajímavé sledovat, jak se změnila technologie v této disciplíně, WRC mě neustále zajímá. Ze všech disciplín, které jsem v posledních pěti letech vyzkoušel, cítím, že rally je tou, kterou nejvíce preferuji,“ přiznal vítěz 78 soutěží MS. Loeb po ukončení své kariéry ve WRC jezdil za Citroën ve WTCC, od roku 2015 je jezdcem Peugeotu pro dálkové soutěže a rallycross.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy