Ogier se v neděli do soutěže nezapojí

Ve Finsku měla posádka Ogier/Ingrassia smůlu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Po Finsku se šampionát zřejmě zdramatizuje, když se dvojice Sébastien Ogier a Julien Ingrassia rozhodla zcela logicky uposlechnout doporučení svých lékařů a do nedělní etapy ve Finsku nenastoupit.

Včera večer byla vydána zpráva, že Julien Ingrassia po nehodě, kterou měli se Sebem Ogierem v průběhu páteční etapy, není úplně v pořádku (měl mít žaludeční problémy spojené se zvracením, bolesti hlavy a břicha). Pak byla vydána zpráva, že Francouz utrpěl lehký otřes mozku a bylo mu doporučeno 15 dní odpočívat, tedy bez jakéhokoliv závodění. 

Čtyřnásobný mistr světa, Sébastien Ogier, následně vydal krátké oznámení, ve kterém potvrzuje, že se v neděli nehodlá vracet do závodu v rámci Rally2, i když splnil všechny podmínky. Dvojice tedy nezasáhne do bojů o dodatečné body z Power Stage. 

"Bohužel se zítra nebudeme schopni znovu zapojit. Pro Juliena to bude jistější, odpočinout si během dvou týdnů a nevracet se hned do auta. Je to škoda, ale zdraví je nade vše a já mu přeji co možná nejlepší uzdravení," řekl Sébastien Ogier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy