Matton chce Loeba nechat testovat i na šotolině

Lefebvre, Stéphane - Moreau, Gabin | foto: Red Bull

Šéf továrního týmu Citroën, Yves Matton, chce, aby Sébastien Loeb otestoval Citroën C3 WRC také na šotolině poté, co během tohoto týdne proběhl první test na asfaltu.

Devítinásobný mistr světa v rally, Sébastien Loeb, a jeho tradiční navigátor, Daniel Elena, zkraje tohoto týdne poprvé okusili WRC vůz ve specifikaci 2017, když s továrním týmem francouzské automobilky testovali ve francouzském regionu Moselle. Týmu se jejich poznatky budou hodit, když příští týden startuje Rally Deutschland. Jak jsme vás již informovali, test probíhal na asfaltu, ale letos to zatím vypadá tak, že hlavní slabinou Citroënu jsou šotolinové soutěže. 

Yves Matton řekl, že by rád 43letého Loeba posadil za volant C3 WRC také na nějakém šotolinovém testu. "Momentálně není nic rozhodnuto, ale bylo by zajímavé mít ho na nějakém šotolinovém testu. Uvidíme, jestli to bude možné. Se svými programy v rallycrossu a cross-country je dost zaneprázdněn."

Někdejší jezdec Volkswagenu, Andreas Mikkelsen, v Německu pojede svoji již třetí soutěž za Citroën, společně s ním se na start v červených barvách postaví Kris Meeke a Craig Breen. Podle Mattona by zpětná vazba, kterou jim Loeb po úterním testu dal a ve které navíc bylo promítnuto hodnocení chování auta jak za sucha tak i za mokra, mohla týmu pomoci příští týden na soutěži v okolí města Trier. 

Loeb zde při svém posledním startu s WRC v MS | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"To, čeho v úterý dosáhl, bylo docela zajímavé. Také nám to pomohlo. Navíc z testu na Německo jsme doposud neměli zpětnou vazbu o jízdě na vodě. Teď počkáme na předpověď na příští týden a uvidíme, jestli něco z jeho práce využijeme. Ale jeho zpětná vazba je opravdu zajímavá a jeho technické znalosti nám pomohly," zakončil Matton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy