Ogier u Citroënu stále nepodepsal, ve Španělsku rozhodnutí čekat nemáme

Sébastien Ogier je v poměrně luxusní situaci - mají o něj zájem minimálně jak u M-Sportu tak i u Citroënu | foto: Red Bull

Ve své veřejně známé snaze o získání služeb Sébastiena Ogiera zatím Citroën stále nemůže slavit úspěch. Týmový šéf, Yves Matton, jde přitom do velkého rizika.

Šéf továrního týmu Citroën, Yves Matton, vsadil vše na jednu kartu. Chce bezpodmínečně získat do svých služeb Sébastiena Ogiera a v tomto snažení dokonce nechal odejít i Andrease Mikkelsena do Hyundai. "S tímto rozhodnutím jsme podstoupili riziko. Ale když může mít člověk nejlepší možné řešení, tak by se člověk neměl spokojit s ničím menším."

Citroën má o Ogiera eminentní zájem | foto: Red Bull

Smůlou Yvese Mattona je, že jeho předchůdci, Guy Frequelin a Olivier Quesnel, nemuseli ve své době počítat s relativně žádným finančním omezení a mohli tak utrácet nejen za jezdce plnými doušky. Naproti tomu Matton se musel rozhodnout mezi Ogierem a Mikkelsenem. 

Jestli se mu za jeho rozhodnutí dostane odměny, to zatím není jasné. Ogier totiž nabídku od Citroënu má, ale: "Nadále vedeme jednání. Podepsané ale nic není. Nemusíte počítat s tím, že na následujícím podniku WRC ve Španělsku něco oznámíme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy