Volkswagen Polo R5 bude debutovat až v Katalánsku

Volkswagen Polo GTI R5 během testování | foto: Volkswagen

Podle původních plánů mělo totiž Polo R5 vyjet na tratě rychlostních zkoušek již během Rallye Deutschland, která se jede na konci srpna.

Pokud by Volkswagen chtěl představit své nové auto opravdu už v Německu, tak by tým pod vedením Svena Smeetse musel FIA odevzdat homologační dokumenty již do konce května. V posledních týdnech se však ukázalo, že je tento termín natolik šibeniční, že došlo k odkladu jeho plánovaného startu. 

Nový Volkswagen tak uvidíme až v Katalánsku v říjnu. Volkswagen Motorsport se věnuje kromě projektu Pola R5 také dalším věcem - elektrickému závoďáku Volkswagen ID R Pikes Peak nebo Polo R Supercar pro MS v rallycrossu. Navíc je třeba si uvědomit, že trh s vozy R5 je velmi konkurenční a pravidla R5 neumožňují prakticky žádný další vývoj po homologaci. Pokud by tedy auto bylo nedotažené, tak by se z něj mohl stát propadák.

Podle zatím nepotvrzených spekulací by se ve Španělsku za volant Volkswagenu mohl posadit Petter Solberg, který jezdí pro německou značku MS v rallycrossu (tento víkend vyhrál úvodní závod RX). Volkswagen však i nadále neplánuje svoji tovární účast v šampionátu WRC2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy