O Meekea už projevují zájem ostatní týmy

Meekea už za volantem Citroënu neuvidíme | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Hyundai a Toyota projevily zájem o služby Krise Meekea, který byl vyhozen z továrního týmu Citroënu. Severní byl před dvěma týdny odejit z Citroënu se zdůvodněním, že "předváděl až moc velké množství nehod" poté, co předvedl velkou nehodu na soutěži v Portugalsku.

Meekea se snažil kontaktovat britský Autosport, aby se ke svému vyhazovu nějak vyjádřil, ale bez úspěchu. Dle nejrůznějších spekulací byl ale po rozhodnutí Citroënu hodně naštvaný a znepokojený. Šance, že by se ve WRC svezl ještě letos, jsou hodně malé. Něco by se ale mohlo naskytnout v roce 2019, když spousta jezdců nemá platnou smlouvu pro rok 2019. 

Alain Penasse z Huyndai řekl, že dle jeho názoru má Meeke ve WRC stále co nabídnout. "Momentálně tu není žádný kontakt [s Meekem], ale záleží na tom, jaký bude jezdecký trh," řekl manažer Hyundai. "Není pochyb o tom, že Kris Meeke je jezdcem, který může vyhrávat závody WRC, je velmi rychlý, ale velmi nekonzistentní - to jsme viděli během jeho kariéry, která šla nahoru a dolu. Má rychlost a není někým, koho byste chtěli vidět sedět na lavičce."

Alain Penasse by o Meekea zájem asi měl | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

"Je jako Jari-Matti Latvala: Je jezdcem, který není tak konzistentní, ale vyhraje vám jednu nebo dvě rally za rok. Zvažujeme všechny jezdce, zvláště kluky, kteří jsou volní a na trhu. Je ještě trochu brzy, ale uvidíme, co se stane," pokračuje Penasse. Dále dodal, že zlepšená forma Citroënu v roce 2018 značí, že o volné místo v tomto továrním týmu bude pro sezonu 2019 zájem. Zájem by mohli mít i jezdci jako Dani Sordo anebo Hayden Paddon, kteří si aktuálně u Hyundai dělí starty v sezoně v jedné i20 Coupé WRC. 

"Dokážu si představit, že o místo v Citroënu teď bude zájem. Vloni Citroën nebyl opravdovou hrozbou, ale teď mají dobré výsledky a jsem si jistý, že je jezdci budou zvažovat. My máme Daniho a Haydena s omezenými programy a pokud nabídnete další rok se sedmi soutěžemi proti úplnému programu s Citroënem, tak by o to pravděpodobně měli docela zájem. Nemyslím si, že by tito jezdci byli rádi za opětovné sdílení auta."

Penasse to vystihl - Meeke je rychlý, ale nekonzistentní | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Meeke před svým příchodem do Citroënu dlouho jednal s Toyotou a pro rok 2015 dokonce dostal nabídku, pak se ale rozhodl pro Citroën. Ještě před oznámením ukončení spolupráce mezi Meekem a Citroënem řekl šéf továrního týmu Toyota, Tommi Mäkinen, že by měl zájem promluvit si s Meekem o možném budoucím kontraktu. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, řekl britskému Autosportu, že je smutné, že WRC přišlo o vítěze soutěží a britského jezdce, "když s rallysportem v této zemi děláme takové pokroky". Na dotaz, jestli by měl o Meekea zájem ale řekl, že se svoji jezdeckou sestavou je "velmi spokojený".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy