Ostberg se stává továrním jezdcem Citroënu pro zbytek sezony

Ostberg se může těšit na dalších pět soutěží s Citroënem | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Citroën dnes konečně oznámil, jak bude vypadat po vyhazovu Krise Meekea jeho sestava pro zbytek sezony. Pierre Budar dnes jmenoval do pozice továrního jezdce Madse Ostberga.

Potvrzení Madse Ostberga jako nástupce Kris Meekea není až tak velkým překvapením. Nor se v Citroënu objeví ve všech zbývajících soutěžích (Finsko, Německo, Turecko, Velká Británie a Austrálie) s výjimkou Španělska, kde pojede Sébastien Loeb. Mads Ostberg už letos odjel tři soutěže s Citroënem C3 WRC a teď se vrací do týmu, kde už v letech 2013 a 2014 působil. 

"Jsem nadšený z možnosti pokračovat v Citroën Racingu! Bylo mi ctí vrátit se do týmu pro tyto první tři soutěže. V týmu jsem před několika lety navíc už jezdil. Jsem poctěn důvěrou značky a Pierra [Budara], udělám vše, co bude v mých silách, aby jim důvěru oplatil. 

Navíc stále lépe poznávám C3 WRC a blíží se moje oblíbené Finsko. Jsem přesvědčen o tom, že máme všechny trumfy v rukou k tomu, abychom zajeli dobrý výsledek ve všech pěti zbývajících soutěžích," popsal svoje pocity jezdec.

Rally Sardinia a Ostberg na trati | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Vedle Ostberga se ve druhém voze na všech soutěžích objeví Craig Breen, Khalid Al-Qassimi pojede ve Finsku, Turecku a Španělsku. Ve Španělsku tak uvidíme tři vozy C3 WRC (sestava Breen-Loeb-Al-Qassimi). Ostberg má smůlu, protože i kdyby si chtěl start zaplatit, tak tým nemá k dispozici tolik speciálů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy