Zemětřesení u Hyundai. Změny na nejvyšších pozicích továrního týmu, které nikdo nečekal

Michel Nandan v pozici šéfa týmu Hyundai Motorsport skončil | foto: Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport nahradil před startem sezony 2019 Michela Nandana dosavadním šéfem zákaznického programu, Andreou Adamem.

Nandan byl v čele týmu od jeho návratu do WRC. V roce 2013 bylo pod jeho taktovou postaveno sídlo týmu v německém Alzenau i první speciál i20 WRC. Od té doby dokázaly speciály i20 WRC vyhrát 10 světových soutěží a poslední tři roky skončil Hyundai mezi týmy druhý. 

Nandan tým v roce 2013 vybudoval | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Hyundai v loňské sezoně vedl dlouhou dobu oba šampionáty a až na konci sezony ztratil Thierry Neuville titul na úkor Sébastiena Ogiera a tovární tým korejské značky na úkor Toyoty. Dle všeho došla Korejcům trpělivost a rozhodli se pro změnu v managementu týmu. Na konci loňského roku proběhla schůzka vedení Hyundai Motor Corporation a Hyundai Motorsport. Po ní všichni tvrdili, že vše zůstává při starém a k žádným změnám nedojde. 

Teď je ale situace jiná a Ital Andrea Adamo nahrazuje v pozici šéfa týmu Michela Nandana. Adamo zůstává nadále zodpovědný i za další programy týmu - i20 R5 a i30 N TCR. Ve WRC čeká celoroční program na  Thierryho Neuvillea a Andrease Mikkelsena, Sébastien Loeb a Dani Sordo budou sdílet poslední tovární i20 Coupe WRC. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy