IRC: Seriál bude zahájen mezi Evropou a Asií

Loga

Loga | foto: www.citroen-presse.com

Jak jsme informovali Rally Safari byla se v letošní sezóně IRC neuskuteční. Vnitropolitické problémy po volbách v Keni znemožnily tutou "klasickou" soutěž odjet. Jezdci tak začnou boj o body v tomto velmi populárním seriálu až v dubnu.

Stále populárnější seriál IRC začne až v dubnu. Zahajovat jej bude podnik Istanbul Rally. Tento podnik se jel pod IRC loni. Letos, díky rotaci se jet neměl, ale politické změny a nepokoje v Keni, vše změnily.

Rally Istanbul se pojede na stejných rychlostních zkouškách jako v loňské sezóně, samozřejmě s určitými úpravami. Rally odstartuje v pátek,4. dubna a cíl bude v neděli 6. dubna. Povrchem bude šotolina.

Jacques Behar, president seriálu IRC říká: „Velmi rádi vidíme turecké pořadatele opět v kalendáři. Dokázali pružně zareagovat na naši výzvu, kdy jsme potřebovali nahradit zrušenou Safari. Hledali jsme alternativní šotolinový povrch, a nalezli jsme jej právě v Turecku. Dobrá věc se podařila, a tak může kompletní sezóna IRC 2008 začít, i když si ještě počkáme do dubna. Věřím, že to budou neméně napínavé závody jako v loňské sezóně,“.

V IRC se nacházejí dvě nové soutěže v Portugalsku a Španělsku. Televizní technika Eurosportu bude živě přenášet vstupy ze servisní zóny a vybraných RZ. Přinese tak neopakovatelnou atmosféru světových rychlostních zkoušek 112 milionům diváků v 59 zemích.

IRC zavítá i co České republiky – Barum Rally Zlín – v obvyklém termínu 22.-24. 8. 2008.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu