Pomůže hnůj Rossettimu k hattricku?

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo | foto: www.ircseries.com

Momentálně vedoucí muž šampionátu IRC Luca Rosseti se pokusí na Ypres Rally, která startuje již dnes, zkompletovat první letošní hattrick.

Po šotolinové Turecké a Portugalské rally, si jezdci letos poprvé na Ypres Rally vyzkouší jízdu na zpevněném povrchu. Ne tak úplně je to však pravda, trať je často vedena přes místní zemědělské objekty, kde je krom asfaltu hodně špíny, bláta, štěrku a v neposlední řadě i značného množství hnoje. Zároveň je kolem trati odvodňovací příkop, který trestá každou sebemenší chybu, o čemž se minulý rok přesvědčil např. Nicolas Vouilloz.

Ačkoliv je Ypres Rally většinou kořistí domácích jezdců (4 vítězství si zde v minulosti připsali Freddy Loix a Patrick Snijers), minulý rok zde vyhrál právě Ital Rossetti a letos jede do Belgie s cílem probojovat se co nejvýš.

"Jsem sám překvapen, jaký se nám povedl start do sezony, ale určitě víte, že mám mnohem větší zkušenosti s pevným povrchem než se šotolinou, nicméně Ypres není úplně typická asfaltová soutěž," přiznává Rosseti.

"Minulý rok jsme zde vyhráli díky tomu, že jsme jezdili vyrovnané časy a nechybovali jsme, letos se pokusíme vsadit na podobnou taktiku. Místní jezdci jsou zde vždy velmi silní, tak že nečekám dopředu jasné vítězství, ale musíme se pokusit získat co nejvíc možných bodů, které se budou určitě hodit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu