Preview: Rally Madeira

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo | foto: www.ircseries.com

Pátý závod se pojede na portugalském ostrově Madeira. Poměrně dlouhá listina seznamu přihlášených čítá 66, z toho by mohlo být vozů specifikace S2000 až 14.

Poslední novinkou těsně před startem je, že FIA povolila Abarthu, aby zraněného Alena nahradil Umberto Scandola. Tovární tým Abarth tedy pojede v trošku pozměněném složení. Vloni na asfaltových cestách v Atlantickém oceánu vyhrál Giandomenico Basso a v tento výsledek doufá i letos.

Místopis
Portugalský ostrov Madeira leží v Atlantickém oceánu asi 580 km západně od Maroka. Je hlavním ostrovem Madeirského souostroví. Žije zde kolem 250 000 obyvatel. Hlavním městem je Funchal, ve kterém žije kolem 100 000 obyvatel. Souostroví je autonomní oblastí Portugalska a je v podstatě členem EU.

Trať
Soutěž bude začínat ve čtvrtek 31. července tradiční superspeciálkou v ulicích hlavního města Funchal. Zajímavé je, že se speciálka pojede pod úrovní moře. Tuto zkoušku pravidelně navštěvuje kolem 30 tisíc diváků a také premiér Madeiry, start bude v 18:00. V pátek 1. srpna se posádky pustí do 12 měřených testů. Jejich názvy jsou Campo de Golfe, Terreiros, Serra d’Agua/Rosario, Boaventura/Cabanas, Santana a Referta. V sobotu 2. srpna bude rally zakončena osmi finálním zkouškami (Paul da Serra, Ponta do Pargo/Santa, Rosario/Serra d’Agua a Chao da Lagoa).

Historie
Rally byla zařazena do šampionátu IRC vloni a vyhrál zde Ital Giandomenico Basso s Fiatem Abarth. Je to asfaltová soutěž, kterých je v šampionátu převaha. Silného výsledku zde vloni dosáhl Simon Jean-Joseph ve voze Citroën C2. Historie soutěže mimo šampionát IRC je dlouhá a velice pestrá. Soutěž se totiž koná již od roku 1959.

Seznam přihlášených naleznete zde.
Seznam předchozích vítězů najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu