Petáka zastavila v Třebíči technická závada

Peták, Josef

Peták, Josef | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 nechyběla na startu letošního čtvrtého rallysprintového podniku, který se uskutečnil v okolí Třebíče v rámci Horácké Rally.

Příbramská dvojice vstoupila do soutěže šestým nejrychlejším časem na druhé rychlostní zkoušce. První měřený úsek byl zrušen, a tak se závodit začalo až od druhé RZ.

Horáckou Rally ovlivnilo počasí, když krátce před startem soutěže začalo silně pršet a řada posádek tak do úvodní sekce vyrazila se suchými pneumatikami.

Peták s Benešovou zvládli první náročné kilometry úspěšně, ale ke konci třetí rychlostní zkoušky přestal jejich Peugeot 207 S2000 fungovat a na více než čtyři minuty se zastavil. "Dostala se voda do elektriky a vůz přestal jet. Asi po čtyřech minutách jsme vůz opět nastartovali. V tuto chvíli však nemělo cenu pokračovat, a tak jsme vyjeli z RZ a pokračovali rovnou do servisu. Je to veliká škoda, ale takové jsou závody," smutnil již v servisním areálu Josef Peták.

V celkové klasifikace se tak po Horácké Rally propadl příbramský jezdec na druhé místo za Orsáka, jenž si na Horácku připsal plný počet bodů a odskočil tak Petákovi sedmadvacet bodů.

Posádka Hroch Rally Teamu se opět na českých tratích představí v rámci Rally Krkonoše.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu