Josef Peták na startu Portugalské Rally

Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

V některých médiích se objevil neoficiální seznam přihlášených na Portugalskou Rally čítající 74. Posádek. Tomuto počtu přispívá fakt, že se na start postaví jak jezdci JWRC tak PCWRC.

V kategorii WRC by se na start mělo postavit osmnáct posádek. K již tradičním účastníkům se připojí navrátivší se Marcus Gronholm, který usedne za volant Subaru Impreza WRC a jezdci dvou rodinných klanů Van Merksteynů  a Kuipersů.

Mezi čtrnácti vozy produkčního šampionátu by měla být velká konkurence. Vítězství z Norska by měl obhajovat Patrik Sandell  se Škodou Fábia S2000. Dalšími spolufavority by měli být Eyvind Brynildsen s Lancerem EVO 9, náš Martin Prokop se stejným vozem a také Patrik Flodin s vozem Subaru Impreza. Čeřit vodu by měli domácí Bruno Magalh?es s Peugeotem 207 S2000 a Ricardo Moura s evo devítkou startující na divokou kartu. Zapomenout samozřejmě nesmíme na další naše zástupce, Martina Semeráda a Míru Tarabuse, u kterého by se na horkém sedadle spolujezdce měl objevit někdejší codriver Jana Kopeckého, Filip Schovánek. Martin Semerád pojede tuto soutěž poprvé pod hlavičkou Pirelli Star Drivers a měl by se objevit za volantem Mitsubishi Lancer EVO X stejně jako dalších pět vítězů PSD.

V JWRC by se na start mělo postavit jen sedm posádek, což znamená, že ten kdo jen dojede, získá body. Z pohledu českého fanouška by měla být tato rally ještě zajímavější, protože na neoficiálním seznamu se objevila dvě zajímavá jména a to Josef Peták s vozem Citroen C2 S1600 a Daniel Honda se stejným vozem.

        Rally Portugal

                                   Bruno Magalh?es na loňské Rally Portugal

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu