Gardemeister chce zpět

Gardemeister, Toni

Gardemeister, Toni | foto: Suzuki WRT

Toni Gardemeister v současné době patří mezi jezdce, kteří jsou bez práce, ale na svém návratu usilovně pracují. Toni by si rád zasoutěžil ještě letos, příští rok by rád startoval pravidelně.

Kolem Toniho Gardemeistera je v posledním roce docela ticho. Vloni byl továrním jezdcem Suzuki ve WRC, poté se v lednu svezl v Monte Carlu s Abarthem S2000 a zasoutěžil si v Rally národů v Mexiku. To Finovi pochopitelně nestačí, a tak podobně jako Chris Atikinson nebo Gigi Galli pracuje na svém návratu.


„Je to opravdu velmi těžké, když musíte sedět doma a na soutěže se jen dívat. Utíká Vám takhle mládí. Chci zpět do auta a chci bojovat, závodit,“ říká Gardemeister. Konkrétní plán pro rok 2010 ale Fin zatím nemá: „Moc bych chtěl nějaký kokpit. Ještě letos bych se rád svezl v pár soutěžích. Ale v příštím roce už chci soutěžit opět na nejvyšší úrovni, tedy WRC nebo IRC.“

Monaco 2009, Fiat S2000, Toni Gardemeister - Tomi Tuominen


Gardemeisterovi se vozy S2000 moc líbí, stejně tak jako koncept IRC: „Je velmi zajíme zde závodit. Tyto stroje jsou jako stará auta z rally. Můžete s nimi jezdit na limitu a pořád jsou trošku syrová.“ V IRC se navíc objevuje více strojů než ve WRC. Zatím ale musí vzít Toni za vděk, podobně jako většina dalších “nezaměstnaných“ pilotů, starty v národních podnicích. „Musíme počkat, jak se vyvine situace ohledně vozů WRC a kdy začnou platit nová pravidla,“ zakončuje Toni.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu