První body pro Räikkönena

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Citroën Sport

V Jordánsku se bývalý jezdec formule 1, Kimi Räikkönen ukázal v lepším světle. V pořádku dojel do cíle a získal svoje první body v šampionátu WRC.

První Finovo vystoupení v mistrovství světa rally ve Švédsku skončilo ve sněhové bariéře. Na druhém podniku v Mexiku předvedl válení sudů i s vozem, se svojí C4 WRC se vykutálel z trati. Jordánsko mu ale celkem vyšlo, když na svém teprve osmém podniku rally v životě dokázal dosáhnout i na svétové body.

"Už od začátku bylo mým cílem dojet do cíle rally a nyní jsem velice rád, že se nám toho podařilo dosáhnout, i když podmínky byly velmi složité," nechal se slyšet Räikkönen. "Kilometr od kilometru jsem se učil víc a víc a stejně tak rostla moje jistota ve voze. Do Jordánska jsme přijeli s minimálními zkušenostmi s vozem na šotolině, ale ty se nám během víkendu podařilo nabrat. Lépe jsem poznal vůz, ale důležité je, že jsem si tyto tři dny dokázal užít. Zlepšili jsme se a to je to, proč tu jsme. Douám, že budeme ve stejném rytmu pokračovat i na další soutěži v Turecku."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu