Hirvonen doufá ve výhodu startovní pozice

Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Na nových soutěžích je Mikko Hirvonen vždy velmi silný. Tomu odpovídají i jeho naděje na dobré umístění před rally v Turecku, která změnila svoji polohu.

V Turecké rally, která je čtvrtou soutěží z třináctidílného kalendáře, by chtěla dvojice od Fordu zopakovat svůj double z roku 2008. Tehdy zvítězila posádka Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen před kolegy Jarim-Mattim Latvalou/Miikkou Anttilou.

Hirvonen, který je momentálně v hodnocení jezdců až třetí, by chtěl z této situace v páteční etapě vytěžit: „Mám rád nové soutěže. Baví mě vytvářet si nový rozpis a závodit na neznámých tratích. V roce 2009 jsme vyhráli na nových tratích v Polsku a Austrálii. Rok předtím při premiéře v Jordánsku a v roce 2007 v Norsku. Bylo by pěkné, kdyby se nám podařilo udržet tuto bilanci i teď v Turecku.“



„V Jordánsku jsem udělal hloupou chybu, která už se nesmí opakovat. Rally na smíšeném povrchu v MS nejsou moc obvyklé, ale tato velká výzva teď stojí před námi,“ pokračuje Hirvonen. To týmový kolega zná střídání povrchů během jedné zkoušky ze svých učednických let v Itálii: „Na pomalých zkouškách to není problém, ale jet na asfaltu rychle se šotolinovými pneumatikami bude velmi těžké. Auto se dost těžko ovládá a kdyby zapršelo, tak bude kritické odhadovat brzdné body. Pokud budou asfaltové úseky až na konci zkoušek, budou šotolinové pneumatiky vypadat spíše jako slicky a budou tak lépe fungovat. V Turecku je to však spíše naopak, budeme tedy muset dávat větší pozor na to, abychom pneumatiky na asfaltu nezničili, protože později na šotolině bude zapotřebí jejich gripu,“ říká Jari-Matti Latvala.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu