Volkswagen: Mluvit o titulu v roce 2013 by bylo troufalé

Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Člen představenstva značky Volkswagen, Wolfgang Dürheimer, prohlásil, že by byl rád, kdyby v prvním roce Polo R WRC bylo konkurenceschopné. Mluvil především o zajíždění nejrychlejších časů na jednotlivých RZ.

"Vedení značky očekává, že budeme hned od prvního roku v MS konkurenceschopní. Volkswagen absolvoval v letošním roce prvotřídní přípravný program. Jezdci měli možnost se s tratěmi soutěží MS a podmínkami seznámit. Pokud se budeme bavit o výsledcích testů, tak ty jsou též pozitivní," říká Wolfgang Dürheimer.

Asi není sporu, že v roce 2013 by měl být nejsilnějším týmem v poli WRC Citroën a to i přes odchod dlouholetého lídra Sébastiena Loeba. U Volkswagenu se tudíž ani neodvažují mluvit o titulu: "Bylo by troufalé hned v první roce Pola R WRC mluvit o titulu. Na to jsou ostatní týmy moc zkušené a až moc chytré, mají spoustu zkušeností. Volkswagen bude ale určitě silný a pokud se nám podaří vyhrát v příštím roce první rychlostní zkoušky, tak to bude signál dobře odvedené práce."

"Jedná se o zcela nové auto a až do Monte Carla bude mít na svém tachometru pouze testovací kilometry. Ale až v opravdovém závodě se projevují zkušenosti," krotí přehnaná očekávání zástupce Wolfsburgské značky.

Ten se také vyjádřil k situaci nového promotéra: "Se stavem věci v MS jsme byli poslední 3 roky všichni velmi nešťastní. Teď se ale situace vyjasnila a FIA má smlouvu s konsorciem partnerů. Proto doufáme, že profesionalita a stabilita poroste. Od Monte Carla 2013 uvidíme, jak se situace vyvíjí. Já věřím, že rallysport nabízí skvělou show."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu