Hirvonen: Čeká nás skvělá sezona, můžeme získat titul

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sébatien Loeb ukončil svoji kariéru závodního jezdce ve WRC na plný úvazek. Je tedy otázkou, kdo roli krále MS v rally převezme.

Kandidátů na post příštího mistra světa je hodně, jedním z nich je Mikko Hirvonen. "Cítím se opravdu, opravdu dobře. Na šotolině jsem si jistý, že můžu bojovat o titul. Jsem opravdu šťastný, že mohu být součástí tak úspěšného týmu. Pokusím se o to [zisk titulu]," řekl Fin pro Autosport. 

Ještě jistější je jeho spolujezdec, Jarmo Lehtinen: "Příprava na příští rok je skoro u konce. Známe auto i tým, a tak máme svůj cíl." A kterých už s společně s Hirvonenem dosáhli? "Prvním bylo poznat auto, druhým byl konstrukterský titul." Finský navigátor se však nebál říci pár ostřejších slov na adresu šéfa týmu, Yvese Mattona. "Pan Matton nám v minulosti párkrát dal startovní pořadí a pak jsme ho udržovali - na pár soutěžích se to stalo."

Mikko si je však jistý, že brzy budou mít více protivníků než jen týmového šéfa. "Bude to úplně odlišná sezona. V týmu Volkswagenu bude Jari-Matti Latvala a Sébastien Ogier, bude zajímavé sledovat, jakou bude mít nové auto rychlost."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu