Pojede se závod MS v Číně už v roce 2014?

Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Přeměna šampionátu MS v rally bude dále pokračovat. Hlavní geografické těžiště by se mělo přesunout. Dočkáme se tedy dříve závodu v Číně než v Brazílii?

Trend je jasný, MS v rally se stěhuje pryč z Evropy. FIA má zájem dostat WRC především do zemí BRIC (Brazílie, Rusko, Indie a Čína). "Tvrdě pracujeme na tom, abychom na zasedání Světové rady FIA v červnu mohli předložit modifikovaný kalendář," řekl pro německý Motorsport-Aktuell Jarmo Mahonen, ředitel pro rally u FIA. "Momentálně je 10 ze 13 závodů v Evropě. Za dva tři roky by ten poměr měl být 7:6 a reprezentovat tak MS v rally ve všech 6 regionech. Na našem seznamu máme Střední východ stejně jako i Afriku."

Doposud se hodně mluvilo o závodu v Brazílii, v Jižní Americe však bude MS ve fotbale v roce 2014 a OH v roce 2016, takže zde se řeší předně něco úplně jiného. Nejnověji se tedy začlo spekulovat o závodu v Číně. "Kromě organizace musíme mít na paměti také finanční stránku věci. Před několika týdny jsem se byl s Michele Moutonovou podívat asi 2000 km severo-západně od Pekingu v Zhagye v regionu Gansu. V červnu se zde pojede rally. Pokud bude zájem, tak bychom to mohli pojmout jako oficiální testovací soutěž a s trochou pomoci by se tam mohl jet závod MS už v roce 2014."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu