Kdo pojede příští rok v M-Sportu? Wilson chce dále spolupracovat s mladými

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

U M-Sportu samozřejmě panuje zklamání z toho, že čerstvý vícemistr světa, Thierry Neuville, tým opouští. Kdo za britský tým pojede v příštím roce?

Thierry Neuville je asi největším překvapením sezony WRC roku 2013. Zkraje roku nebylo hodně dlouho jasné, kde bude Belgičan závodit, na poslední chvíli se pak dostal do kokpitu u M-Sportu. Pak se mu začalo velice dařit a v průběhu sezony se z něj stal nejrychlejší muž zbytku pole a dojel si pro titul vícemistra světa. 

Celkově se ve 13 soutěžích postavil 7krát na podium. V jeho dvou úvodních sezonách ve WRC se mu ale ještě nepodařilo vyhrát závod. Pro příští rok se rozhodl vyměnit tým a zakotvit u nováčka v MS v automobilových soutěžích, korejského Hyundai. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, se netají tím, že odchod Thierryho z jeho týmu je pro něj velkým zklamáním. "Asi si dokážete představit, jak se celý tým cítí. Thierry k nám přišel v poslední minutě a předvedl fantastické výkony. Jsme samozřejmě zklamaní, že jde, to je bez debaty." A jak to bude u M-Sportu bez Thierryho vypadat dále? "Jsme na dobré cestě, ale ještě není nic vytesáno v kameni," říká šéf M-Sportu a dodává, že šance na podpis s někým zkušeným je malá: "Každý ví, že rádi spolupracujeme s mladými jezdci a že jim chceme pomáhat." 

Návrat jezdce Citroënu, Mikka Hirvonena, zpět do M-Sportu tak nevypadá zrovna reálně. Vedle 25letého Neuvilla za M-Sport letos jezdili také 26letý Mads Ostberg, 23letý Evgeny Novikov a samozřejmě ostřílený Katařan, Nasser Al-Attiyah, bez jehož sponzorské podpory by celý projekt po odchodu továrny Fordu v zimě 2012/2013 asi ani nebyl. 

"Jedna věc stále platí a je jistá: I nadále se budeme účastnit soutěží MS v rally jako M-Sport." Kdo tedy pojede za M-Sport nasazující Fordy Fiesta RS WRC nevíme, můžeme jen dodat, že týmy musí své jezdce (jednička týmu musí absolvovat celou sezonu) pro další rok nahlásit FIA do 14. prosince.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu