Mikkelsen ve Švédsku doufá v silný výsledek

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Pilot týmu Volkswagen Motorsport II, Andreas Mikkelsen, doufá, že ve Švédsku předvede silný výkon.

Nor letošní sezonu zahájil 7. místem z Monte Carla, což se může jevit jako solidní výsledek, ale je třeba si přiznat, že na nejlepší hodně ztrácel. Teď se ale pojede na jeho oblíbeném sněhu a za volantem Pola R WRC by mohl překvapit. Jen připomeňme rok 2008, kdy s privátně nasazeným Fordem Fiesta RS WRC dojel na 5. místě. Letos to bude jeho čtvrtá Rally Sweden, naposledy na severu Evropy jel v roce 2012, to bylo za volantem Fabie S2000. Tehdy dojel druhý ve třídě, když vítězství získal Sébastien Ogier jedoucí taktéž s Fabií S2000. 

"Těším se na to, jak se v roce 2014 zlepším a snad se dostanu na podium a pak i v dalších soutěžích. Pro mě je Rally Sweden každý rok velmi důležitým podnikem, protože se zde cítím opravdu jako doma. Doufám také, že druhý rok [s VW] bude jednodušší. Můžu teď pokračovat se spolupráci s hochy z loňska, což nám umožňuje zlepšit naši práci," říká Andreas Mikkelsen.

"Jezdit na ledu a sněhu je pro mě něčím přirozeným, protože jsem s tím vyrostl. Doufám, že letos budeme mít dostatek sněhu." Nor také bude moci benefitovat z podpory svých fanoušků, tedy zvláště ve čtvrtek. "Malá odbočka do mé domoviny při Rally Sweden je pro mě samozřejmě poměrně speciální. Možná mi bude na čtvrteční RZ Torsby [RZ2 a RZ7] držet pár krajanů palce. Ať se stane cokoliv, ve Švédsku se nemusím bát o chybějící podporu ze strany fandů. Doufám tedy v dobrý výsledek."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu