Superfund I.S.R. Charouz - preview Silverstone

ar1, 17. července 2003, 20:12 Google+

Jarek Janiš a Yannick Schroeder se v Silverstone budou muset vyrovnat s úskalím neznámého okruhu, přesto by rádi navázali na dobré výkony z předchozích závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Silverstone hostí sedmý závod Mezinárodního šampionátu FIA F3000 a na jezdce čeká 30 kol na 5141 metrů dlouhém okruhu. Ten se nachází na ploše bývalého letiště a nabízí takřka každý typ zatáčky. První část okruhu se skládá z rychlých zatáček, naopak druhá polovina je již výrazně pomalejší, přesto trať patří mezi nejrychlejší v kalendáři. Oba jezdci českého týmu Superfund I.S.R. Charouz na velkém okruhu nikdy nestartovali, při učení neznámé tratě se však budou moci spolehnout na pomoc zkušených inženýrů.

Jarek Janiš: "Silverstone je jedním z okruhů, který neznám. Kdysi jsem jel jen na jeho kratší verzi, ta má ale společných jen pár zatáček. Samozřejmě jsem o trati diskutoval s mým inženýrem a ten je přesvědčený, že by mi měla sedět. Jsou tam plynulé zatáčky, některé hodně rychlé a to mám rád. Bližší představu jsem také získal na počítačovém simulátoru, kde se můžete naučit sled a typy zatáček, samotná jízda je ale v reálu pochopitelně odlišná. V rámci přípravy jsme v pátek absolvovali v Brně funkční test, který proběhnul velmi dobře. Po posledním závodu jsme analyzovali příčinu problému a věříme, že se již nebude opakovat. V Silverstone, stejně jako na prakticky všech okruzích, platí, že klíčem k dobrému výsledku je kvalifikace. V Magny Cours jsme ukázali, že ji umíme zvládnout velmi dobře a snad to potvrdíme i v Anglii. Ta je proslulá svým proměnlivým počasím, doufám, že budou stabilní podmínky. To nejhorší, co vás může na novém okruhu potkat, je neustále se měnící stav tratě."

Yannick Schroeder: "Domnívám se, že nás čeká obtížný víkend. V Silverstone jsem totiž nikdy nejel a o okruhu mám představu pouze na základě mapky a počítačového simulátoru. Velmi důležité proto bude, abychom ve volném tréninku neměli problémy a aby bylo stabilní počasí, protože každá ztráta času bude velmi citelná. Mnoho našich soupeřů totiž Silverstone už zná velmi dobře. Na okruhu je několik rychlých zatáček, které mám stejně jako většina jezdců rád, ale v závěru kola je pomalejší sekce, takže bude zapotřebí najít správný kompromis. Rád bych skončil lépe než ve Francii, ale jak jsem už řekl, bude to těžký víkend."

Vytisknout

Diskuze: Superfund I.S.R. Charouz - preview Silverstone

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarek Janiš testoval v továrním týmu Mercedesu - anotační foto

Jarek Janiš testoval v továrním týmu Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud