Španělská rally - Cíl

Marek Šteigr, 7. října 2007, 14:07 Google+

Španělská rally dosáhla před několika málo minutami svého cíle. Nejrychlejším mužem tohoto podniku se stal podle očekávání Sebastian Loeb s Citroenem. Čech Martin Prokop dojel v juniorské kategorii JRC na druhém místě a dosáhl tak dalšího úspěchu ve své kariéře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Itinerář dnešního posledního dne Rally Catalunya měl na svém programu pouze čtyři rychlostní zkoušky. Přestože tři z nich vyhrál Marcus Grönholm, na posun na lepší než třetí příčku mu to nestačilo. První dvě pozice si celkem suverénně pohlídali oba jezdci stáje Citroen. Podle očekávání pak první dojel Loeb, a to o pouhých 13,8 vteřiny před Sordem. Grönholm ztratil na vítěze 39,8 sekundy.

 

Čtvrté místo uhájil před Duvalem Hirvonen. Trochu mu však pomohly i technické problémy Belgického jezdce, jedoucího se soukromou Xsarou WRC. Šesté místo po celkovém dobrém výkonu během celé soutěže získal Petter Solber se Subaru.

 

Jarri-Matti Latvala je tím jezdcem, který si dojel pro body za místo sedmé. Je to zároveň jeho nejlepší umístění na asfaltové soutěži v jeho kariéře. Za Latvalou dojel Australan Atkinson s druhým továrním Subaru, když dalších 41 vteřin za ním dojel do cíle jeho kolega Xavi Pons s vozem Subaru pořadového čísla tři.

 

Po Ponsovi je však ve výsledkové listině díra. Považme že Španěl Pons ztratil na Loeba 5:04,1 minuty na devátém místě. Desátý Henning Solberg však na vítěze rally ztratil více než deset a půl minuty. To je více než dvojnásobek ztráty Ponse. S trochou nadsázky by se tak dalo říct, že mezi devátým a desátým místem je ona pomyslná hranice rozdělující jezdce na ty kterým asfalt jde a ty kteří se na tomto povrchu trápí.

 

Český fanoušek měl po odstoupení Jana Kopeckého po havárii v RZ3 v ohni již pouze jedno želízko. Zato však velmi nadějné. V JRC totiž Martin Prokop obhajoval svoje loňské vítězství na Španělské soutěži.

 

I když mladý jihlavský jezdec nakonec první místo neobhájil, pral se s nástrahami tratě velmi dobře a nakonec si dojel pro místo druhé. Na vítězného Anderssona se Suzuki Swift S1600 v cíli ztratil 33,9 vteřiny.

 

Třetí mezi juniory dojel Urmo Aava. Ten se na tuto pozici propadl po druhé sobotní rychlostní zkoušce, na které ho postihl defekt pneumatiky. Další nám blízká posádka Jozef Béreš – Petr Starý, si dojela ve Španělsku pro čtvrté místo v JRC.

 

Tolik tedy stručný přehled dění a výsledků ze Španělské rally 2007. Podrobný článek k celé soutěži si budete moci na našich stránkách přečíst v nejbližších dnech.

 

Výsledky celé soutěže i jednotlivých rychlostních zkoušek si můžete prohlédnout zde

Vytisknout

Diskuze: Španělská rally - Cíl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Martin Prokop míchá kartama v JRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud