Stříbrná čtvrtá etapa!

Lucie Houthoofdtová, 11. července 2013, 11:27 Google+

Konečně dobré zprávy a velká radost po předcházejících dvou náročných dnech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loprais Team

Loprais Team | foto: www.loprais.cz

Sdílejte článek

Čtvrtá etapa přinesla posádce 301 druhé místo, vykouzlila stíbrně dobrou náladu v týmu a přinesla také satisfakci za odvedenou práci všech, kteří ve dne v noci intenzivně pracují na ladění nového vozu. Celkově jsou Aleš, Radim a Serge desátí. Posádka 306 ve složení Jan Tománek, Tomáš Kašpárek a Michael Honda skončila v etapě na 13-tém místě, celkově je dvanáctá. Původně sice trojice nechtěla být prezentována ani medializována, ale po četných dotazech fanoušků se zveřejňováním nakonec souhlasí se zveřejňováním jejich umístění v našem zpravodajském servisu.

Aleš Loprais spokojeně hlásí: „Dneska jsme měli první čistou etapu. Trať byla velmi rozbitá. Projížděli jsme nehostinnou krajinou. Kromě solného jezera a stáda divokého skotu to byla jen cesta plná děr a výmolů napříč pouští. Zdejší terény jsou extrémně náročné hlavně na páteř a hlavu, otřesy jsou místy k nevydržení. Pro zítřejší den zkusíme jiné nastavení podvozku. Krok za krokem měníme vlastnosti nového vozidla a ladíme jej na profil zdejších erzet. Dnes jsme v etapě obsadili hezkou stříbrnou pozici, přestože jsme startovali až 39–tí a museli jsme tak předjíždět desítky aut a kamiónů před námi a jestě jsme na minutu zastavili pro kontrolu uložení kabiny. Naše stíhací jízda nakonec vyšla.“

Pátá etapa vede z Elisty do Astracháně. Pátá rychlostní zkouška rallye „Tisíc a jedna duna“ bude složena 5-ti % v dunách, 25-ti % na písčitém povrchu, 20-ti % klikatící se cestou na tvrdém povrchu a 50-ti % na velmi rychlém povrchu ve stepích.
Etapa znovu změní směr rallye na jih. Role navigátorů bude klíčová. Týmy budou muset dávat pozor, aby se nezachytily v otvorech a průrvách skrytých v trávě. V tomto úseku, který je v Silk Way Rallye novinkou, se mohou dostavit  nečekané obtíže, trať bude zvlněná, zejména při přejezdech pastvinami. Následovat budou písečné zóny. I zde bude role navigátorů velmi důležitá. V samém srdci pouště uvidí posádky pouze horizont při dosažení vrcholu duny. Před cílem se ale tempo závodu zvýší. Ti, kteří dosáhnou cíle této etapy a ještě k tomu stanou na stupni vítězů, budou oprávněně považováni za hrdiny.

Zprávy z rallye můžete sledovat denně na ČT Sport pořad Automobilový sport Silk Way Rally 2013:  10/07 22:00, 11/07 21:00, 12/07 21:55, 13/07 22:00
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/08.07.2013/

Ve čtvrtek se k InstaForex Loprais týmu v Astrakhani připojí pan Karel Loprais. Jistě všem přinese nejen dobrou náladu, ale bude i cennou moudrou oporou týmu na místě. Karlovi přejeme šťastnou cestu! Gratulujeme všem pánům posádek 301 a 306 i celé expedici za dnešní obdivuhodný výkon a fanouškům děkujeme za neutuchající podporu a víru v celý tým.

Vytisknout

Diskuze: Stříbrná čtvrtá etapa!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Štajf, Vojtěch

Štajf by na oblíbené Bohemii rád prodloužil vítěznou sérii

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud