Wilson přiznává: Chci Neuvillea. Co na to jezdec a Hyundai?

iM2, 19. května 2015, 00:13 Google+

M-Sport začal naťukávat možný příchod svého bývalého jezdce zpět minulý týden. Teď Malcolm Wilson otevřeně přiznal, že chce Belgičana zpět do týmu. Lákadlem má být nová Fiesta RS WRC, která má být v jeho rukou schopná bojovat s Volkswageny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: M-Sport

Sdílejte článek

M-Sport se snaží získat Thierryho Neuvillea zpět do týmu už od sezony 2016. Belgičan jezdil u britského týmu v sezoně 2013 před tím, než odešel do Hyundai. O víkendu nás čeká debut nového vozu M-Sportu, který má být velkým lákadlem. Dle Malcolma Wilsona má Neuville rychlost na to, aby ukončil čekání M-Sportu na vítězství.

První naznačení přišlo už minulý týden, jak jsme psali v tomto článku. Teď už Wilson otevřeně přiznal, že chce získat Neuvillea: "Vím, že máme od Portugalska vítězné auto. Pro mě je dalším krokem získat jezdce, který má dostatek zkušeností na to, aby s ním vítězství vyjel. Netajím se tím, že hledám pro tým partnera s penězi, který by zaplatil příští rok jezdce - tím jezdcem by byl Thierry Neuville."

Thierry vloni sice vyhrál s Hyundai i20 WRC Rallye Deutschland, ale úspěšnější byl v roce 2013 s Fordem Fiesta RS WRC, když stanul 7 krát na podium a stal se vice-mistrem světa. "Kdyby byl u nás zůstal, mohl vyzvat Ogiera. A pořád to může zvládnout."


V roce 2013 sice na vítězství Thierry nedosáhl, ale stal se vicemistrem

Narozdíl od Wilsona však Michel Nandan, šéf továrního týmu Hyundai, vůbec nepochybuje, kde bude v budoucnu Neuville jezdit: "Thierry bude příští rok u nás! Stejně tak i Dani [Sordo]. Položil zde základní kameny a příští rok bude sklízet ovoce své práce."

"Nechci o tom hovořit, jen dělám svoji práci. Vím, kam se chci dostat, co chci dělat a co nesmím dělat," řekl tajuplně Thierry Neuville. Podle různých spekulací má však ve své smlouvě možnost odejít od Hyundai, co na to jezdec? "Vždycky mám možnosti! Chci se dále rozvíjet a jsem si celkem jistý, že nové auto bude rychlé.


Neuville u Hyundai položil základy a teď bude sklízet ovoce, slibuje Nandan (foto: 
Hyundai Motorsport/McKlein)

Myslím, že zůstanu u Hyundai. Mám zde dobré vztahy se všemi. Předtím jsem byl v různých týmech, takže znám docela dost lidí. Aktuálně se koncentruji na svoji práci. Měl jsem dobrý start do sezony, ale Argentina byla špatná. Pokusím se to zlepšit a dostat sev  MS opět výš." 

Vytisknout

Diskuze: Wilson přiznává: Chci Neuvillea. Co na to jezdec a Hyundai?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Mikkelsen cítí v Portugalsku svoji šanci

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud