Řidiče v Kalifornii překvapil sníh, jejich reakce vás však nejspíš zarazí

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 11. prosince 2018, 10:50 Google+

Když se řekne Kalifornie, většina z nás si nejspíš představí slunné pláže, teplé počasí a další drobnosti, které se váží k subtropickým oblastem. Nedávná sněhová bouře však přivanula trochu toho sněhu i do Kalifornských hor, kam za ním vyrážejí lidé z nížin okolo Los Angeles. Co však poté se sněhem dělají je pro většinu z nás naprosto zarážející.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Obyvatelé Kalifornie byli z prvního sněhu tak nadšení, že si začali na střechách aut stavět sněhuláky. Nikoho přitom nenapadlo, co by se mohlo stát (Instagram/thedrive)

Obyvatelé Kalifornie byli z prvního sněhu tak nadšení, že si začali na střechách aut stavět sněhuláky. Nikoho přitom nenapadlo, co by se mohlo stát (Instagram/thedrive) | foto: instagram

Sdílejte článek

Na tristní chování některých kalifornských řidičů upozornil Kyle Cheromcha, redaktor webu The Drive, který vyrazil za prvním závanem zimy po slavné silnici Angeles Crest Highway k vrcholkům San Gabriel Mountains. Nebyl však jediným, koho něco podobného napadlo. Bohužel byl však jedním z mála, který nepodlehl naprosto hloupému a hlavně nebezpečnému trendu.

Když totiž pomalu stoupal do oblastí, ve kterých se sníh stále držel, potkával v protisměru vozy, které byly různě pokryty hroudami sněhu. Už na první pohled bylo jasné, že nejde jen o špatně odklizený sníh ze střechy. Až o chvíli později se však stal svědkem něčeho, co by si nikdo rozumný v oblastech, kde se sníh vyskytuje pravidelně, nedovolil.

Ostatně snad každý řidič, který už strávil pár zim za volantem, by měl vědět, že sníh na autě je potřeba důkladně odstranit. V opačném případě totiž hrozí, že začne padat na auta za vámi, což může ostatním řidičům přinejmenším zkomplikovat jízdu. Pokud by však šlo o přemrzlý sníh, může klidně dojít k poškození vzadu jedoucích automobilů a vzniku vážných nehod.

Obyvatelé Kalifornie, kteří však málokdy zažívají teploty pod nulou, však nejsou na sníh zvyklí a podle toho vypadalo i jejich chování. Řada z nich totiž zastavila u krajnice a nadšeně začala na kapotě nebo střeše stavět sněhuláky. Těm navíc nechyběly ani kameny nebo šišky místo očí. Někteří lidé se na stavění sněhuláka rovnou vykašlali a snažili se odvézt si kus zledovatělého sněhu na střešním nosiči.

Nikoho přitom zřejmě ani nenapadlo, co by se mohlo stát, pokud by se část jejich "sněhových výtvorů" na střeše uvolnila a spadla na automobil projíždějící za nimi. Nejednalo se přitom jen o pár řidičů, ale minimálně o dvacítku vozidel, jak Cheromcha uvedl na příspěvku The Drive na Instagramu.

Na něm je ostatně vidět jedna z rodin, která nadšeně staví sněhuláky na svém SUV značky Infinity. Zatímco otec zřejmě stavěl velkého sněhuláka na střeše, děti házely sníh před čelní sklo a na kapotě můžeme také vidět pár menších sněhuláků. Cheromcha celou situaci nevěřícně natáčel, osádka SUV si však užívala sníh a vůbec nic je netrápilo. Ani jim nepřišlo nic divné.

Na internetu je přitom plno videí, které ukazují náraz kusu ledu či přemrzlého sněhu do čelního skla. A s něčím podobným se nikdo z nás nechce setkat. Nejde totiž jen o škody, ale také o šok. Řidič může v takovou chvíli zazmatkovat, strhnout řízení a nevinná zábava může skončit tragédií.

Pevně věříme, že v Česku se s ničím podobným nesetkáme. Přesto považujeme za nezbytné připomenout, že řidič má povinnost před cestou svůj vůz důkladně očistit, aby poté neohrožoval ostatní řidiče nebo chodce.

Vytisknout

Diskuze: Řidiče v Kalifornii překvapil sníh, jejich reakce vás však nejspíš zarazí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Auto jako vánoční dárek? Koupě ojetiny může být koncem roku výhodnější

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud